lördag 31 oktober 2009

Väntar du på invite?

Det verkar som om man från Googles sida nu rullar ut invites i allt högre takt. Förhoppningsvis når vi snart den kritiska gräns då vi på riktigt kan börja använda det.

torsdag 8 oktober 2009

Här hittar du extensions

Har funderat på hur man hittar en extension för video-chatten. Fick svar av Ragnar Pihlström (tack) som pekade mig mot en Wave du borde hitta i din inbox med namnet: "Getting Started with Google Wave". Kika lite i denna wave så hittar du en länk som handlar om extensions.

En följdfråga som nu dyker upp, och som jag gärna tar emot svaret på är - hur länkar man till en wave exempelvis från en blogg som denna? Om det ens går... Jag testar genom att här lägg upp en länk som jag hittade i en wave. Vad händer om man trycker på den i en blogg som denna? Det funkar! Klicka på länken ovan och du kommer direkt till avsnittet om extensions.

onsdag 7 oktober 2009

Problem med invites

Idag så har alla gamla waves från mitt sandbox account dykt upp på mitt "vanliga" wave-konto. Känns nästan lite rörigt. En wave som dock saknas är den där man skickar sina invites. Detta verkar vara ett vanligt problem. Om det är som jag misstänker, att Google inte hinner hantera alla invites i den takt de kommer in så borde man kanske meddela detta. Just nu sitter det nog rätt många och är oroliga. Själv har jag lovat bort ett par invites och det vore inte helt kul om dessa bara försvann. Men det löser sig säkert :)

Så var man vanlig användare

Roligare blir det nog när vi blir lite fler. Det brukar ju vara så. Har precis skickat ut de allra flesta av mina tilldelade invites. Till bekanta inom IKT-kretsen mestadels. Skall bli kul att verkligen börja använda wave för att se dess potential. Vill du ha en invite så lottar jag ut en sådan på min blogg: Datorn i skolan - pryl eller verktyg?. Besök även den relaterade facebookgruppen.